سلامت پوست و مو

چرا جای زخم سیاه می شود؟

چرا جای زخم سیاه می شود؟

مقدمه
گاهی اوقات در طول فرآیند اسکار، فرآیند سلولی بدن توسط یک پاسخ شیمیایی به نام هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب تغییر می کند. ملانین اضافی به سمت ناحیه آسیب دیده حرکت می کند تا بهبود را تسریع کند و در نتیجه پوست سطحی به ویژه در اطراف زخم  تغییر رنگ می دهد.
جای زخم بخشی از روند بهبودی است که ممکن است پس از هر نوع زخمی، اعم از آسیب، جراحی یا بیماری پوستی ایجاد شود. جای زخم ها اشکال، اندازه‌ها، بافت‌ها و رنگ‌های مختلفی دارند که برخی از آن‌ها بیشتر از بقیه قابل توجه‌ و برجسته‌تر هستند. در این مقاله نگاهی به نحوه تشکیل جای زخم بر روی پوست و اینکه چرا جای زخم سیاه می شود آمده است.

جای زخم چگونه ایجاد می شود؟

هنگامی که عمیق ترین لایه پوست، درم، آسیب می بیند، بدن کلاژن و ملانین را به عنوان بخشی از روند بهبودی به ناحیه آسیب دیده می فرستد. کلاژن پروتئین اصلی موجود در غضروف، استخوان‌ها، تاندون‌ها و پوست انسان است و ملانین رنگدانه‌ای است که به پوست، مو و چشم‌ها رنگ می‌دهد. این هجوم سطوح مختلف کلاژن و ملانین جدید چیزی است که باعث ایجاد جای زخم می‌شود و تعیین می‌کند که جای زخم‌ها برجسته، رنگ‌های متفاوت یا بافت غیرعادی به نظر می‌رسند.

انواع رنگ زخم ها

بیایید بررسی کنیم که چگونه زخم ها با استفاده از رنگ به عنوان راهنمای ما بهبود می یابند. تمرکز روی 3 رنگ و سایه های مرتبط با آنها می تواند کارها را ساده کند تا هر فردی بتواند تشخیص دهد که آیا زخم در حال بهبود است یا به مداخله تهاجمی تری نیاز است.

قرمز: یک زخم باز با بافت عمدتا قرمز در قاعده احتمالاً به سمت بهبودی حرکت می کند. پایه قرمز به این معنی است که بهبودی در حال رخ دادن است و جریان خون و اکسیژن کافی در حال تحویل است. یک نکته این است که رنگ قرمز بیش از حد اطراف زخم ممکن است نشانه عفونت (سلولیت) باشد. قرمزی خفیف اغلب با افزایش فعالیت متابولیک همراه است و نگران کننده نیست، اما قرمزی شدید که ممکن است با درد همراه باشد نیاز به مراقبت پزشکی دارد.

زرد: زخم هایی که در روند بهبودی متوقف شده اند، اغلب دارای کلنی های باکتریایی هستند که به نام “بیوفیلم” شناخته می شوند. بیوفیلم اغلب قابل مشاهده نیست، اما در برخی موارد، بقایای فیبرینی ضخیم زرد تا سفید را می توان در امتداد پایه زخم یافت که می تواند نشان دهنده کلونیزاسیون بیوفیلم باشد. بیوفیلم به معنای وجود عفونت نیست، اما به این معنی است که زخم بهبود نمی‌یابد مگر اینکه مراقبت‌های تهاجمی‌تری انجام شود. یک نکته دیگر این است که بیوفیلم چرکی نیست و وجود زهکشی غلیظ یا بدبو مانند چرک باید بدون تاخیر توسط پرسنل پزشکی ارزیابی شود.

آبی: وجود بافت آبی یا تیره در داخل زخم یا اطراف آن نشانه‌ای از نرسیدن اکسیژن کافی به محل است. این همچنین ممکن است نشانه ای از وجود انسداد در سرخرگی باشد که منطقه را تامین می کند. هر زمان که زخم آبی یا تاریک است، باید فورا و فوری به دنبال مراقبت های پزشکی باشید.

فراتر از رنگ های اولیه

سبز: وجود رنگ سبز به معنای وجود قانقاریا نیست! رنگ سبز داخل یا اطراف زخم اغلب با بو و باکتری‌هایی مرتبط است که در رطوبت رشد می‌کنند، به نام سودوموناس آئروژینوزا. سودوموناس یک ارگانیسم باکتریایی بسیار رایج است و رنگ سبز مشخصه آن لزوماً به معنای عفونی بودن زخم نیست، اما به این معنی است که زخم باید به شدت تمیز شود زیرا عفونت قریب الوقوع است. صرف نظر از این، وجود کلونیزاسیون باکتریایی سنگین ترمیم زخم را به تاخیر می اندازد.

صورتی: رنگ صورتی یا قرمز بسیار کم رنگ نیز می تواند نشان دهنده ی زخمی باشد. رنگ صورتی اغلب در زخم های وریدی مزمن یا در زخم پای دیابتی/نوروپاتیک دیده می شود. این نوع زخم ها، گرچه از نظر علت زمینه ای مرتبط نیستند، اما در صورت امکان التیام، ویژگی مشترکی دارند که ماه ها یا گاهی سال ها طول می کشد تا بهبود یابند. متأسفانه، این نوع زخم‌ها می‌توانند به‌طور بی‌گناه و در نتیجه ضربه‌های جزئی شروع شوند و در نتیجه این تصور را ایجاد کنند که می‌توانند آن‌ها را مدیریت کنند و به راحتی بهبود می‌یابند. هر فردی با سابقه دیابت یا بیماری وریدی (ترومبوز وریدی عمقی، واریس، سابقه خانوادگی نارسایی مزمن وریدی) که زخمی در ساق پا یا پا ایجاد می‌کند که در عرض 2 هفته بهبود نمی‌یابد، باید به متخصص زخم مراجعه کند. کسانی که سابقه قبلی زخم پای وریدی یا دیابتی داشته اند و زخم جدیدی ایجاد شده است، باید فوراً به دنبال مراقبت باشند.

سیاه: سیاهی (یا خاکستری) در زخم ها هرگز نشانه خوبی نیست. اغلب، با بافت نکروزه یا مرده همراه است. هنگامی که بافت مرده است، نمی توان آن را احیا کرد و برای بهبودی باید از زخم خارج شود. برداشتن بافت سیاه فرآیندی به نام “دبریدمان” است و می تواند به روش های مختلفی انجام شود، از پانسمان های موضعی گرفته تا دبریدمان جراحی. مهمتر از همه، وجود بافت نکروزه به این معنی است که باکتری در مقادیر بیش از حد وجود دارد و عفونت از موضعی به سیستمیک قریب الوقوع است، اگر قبلا وجود نداشته باشد. بافت سیاه همچنین به این معنی است که جریان خون به یک قسمت یا تمام زخم نرسیده است و همچنین ممکن است قانقاریا قریب الوقوع باشد. بسته به وسعت بافت نکروزه، این می تواند یک اورژانس پزشکی باشد. صرف نظر از وسعت، سیاهی داخل یا اطراف زخم باید به سرعت و بدون تاخیر ارزیابی شود.

چه چیزی باعث تیره شدن زخم ها می شود؟

گاهی اوقات در طول فرآیند اسکار، فرآیند سلولی بدن توسط یک پاسخ شیمیایی به نام هایپرپیگمانتاسیون پس از التهاب تغییر می کند. ملانین اضافی به سمت ناحیه آسیب دیده حرکت می کند تا بهبود را تسریع کند و در نتیجه پوست سطحی به ویژه در اطراف لبه های زخم اصلی تغییر رنگ می دهد. تغییر رنگ می تواند در اشکال و سطوح مختلف شدت رخ دهد و رنگ ها می توانند شامل سایه های قهوه ای، خاکستری، سیاه یا قرمز باشند.

آیا سیاه شدن جای زخم طبیعی است؟

چند دلیل وجود دارد که چرا جای زخم ممکن است تیره شود. به عنوان مثال، اگر یک اسکار در طول فرآیند بهبودی در معرض نور خورشید قرار گیرد، احتمال زیادی وجود دارد که بافت اسکار رنگدانه شود. اسکارهای تیره همچنین می توانند ناشی از التهاب، بهبود ضعیف یا ژنتیک پوست و نحوه بهبود پوست شما باشند.

آیا زخم ها با بهبودی تیره تر می شوند؟

جای زخم شما ممکن است در ابتدا قرمز و برجسته تر باشد و سپس فرو بنشیند، صاف تر و کمرنگ تر شود. ممکن است 12 تا 18 ماه پس از جراحت یا عمل طول بکشد تا جای زخم بهبود یابد. یک اسکار معمولی در ابتدا تیره تر می شود و پس از مدتی شروع به محو شدن می کند.

آیا جای زخم سیاه از بین می رود؟

جای زخم صرفاً پیامدهای زیبایی دارد. به طور کلی، هیچ درد یا ناراحتی با جای زخم همراه نیست. با این وجود، برخی از افراد برای کاهش ظاهر اسکار پس از آسیب، شرایط پوستی مانند آکنه یا جراحی، به دنبال درمان زیبایی هستند. گزینه های درمانی شامل لیزر مجدد، میکرونیدلینگ و پمادهای موضعی است.

جای زخم تا حد زیادی به مرور زمان خود به خود کمرنگ تر می شود. برخی از کرم های داروخانه ای بدون نسخه (OTC) وجود دارد که می تواند به روشن شدن جای زخم کمک کند.

درمان سیاهی جای زخم با کرم سیکالفیت اون

کرم ترمیم کننده اون به سرعت بخشیدن روند بهبودی کمک می کند و سعی می کند از ایجاد اسکار جلوگیری کند یا آن را به حداقل برساند. همچنین با باکتری ها مبارزه می کند و خطر عفونت را به حداقل می رساند. این کرم همچنین حاوی زینک است، یک ماده شگفت‌انگیز برای درمان فوری آکنه. هر زمان که زخم کوچکی در محل جوش وجود داشته باشد، سیکالفیت را هر روز عصر (به مقدار کم) تا زمانی که زخم نیاز دارد استفاده کنید. معمولا سه تا چهار روز طول می کشد. این کرم ترمیم کننده معجزه می کند و به روند بهبودی کمک می کند. فراموش نکنید که از آن برای سوختگی، تاول، خراش و غیره نیز استفاده کنید.

ترکیبات کرم سیکالفیت اون

– ماده فعال سوکرالفات به شکل ریز ذرات باعث ترمیم و تحریک بازسازی پوست می شود، به ترمیم زخم ها و التیام زخم ها کمک می کند.

ترکیب سولفات مس، سولفات روی و اکسید روی دارای اثرات ضد باکتریایی است و به طور موثری به محافظت از پوست آسیب دیده کمک می کند.

آب معدنی Avene یک عنصر مهم برای کمک به تسکین پوست، مبارزه با تحریک، ایجاد یک احساس واقعا صاف و راحت برای پوست است.

– این محصول فاقد مواد معطر و نگهدارنده است، بنابراین برای انواع پوست به خصوص پوست حساس نوزادان مناسب است.

موارد استفاده کرم سیکالفیت اون

– ترمیم کننده سیکالفیت اون (Avene Cicalfate) پوست را التیام می بخشد، پوست را ترمیم می کند، اسکارها را بهبود می بخشد، به بهبود زخم های ناشی از عوامل خارجی کمک می کند، از ایجاد لکه های تیره بعد از آکنه جلوگیری می کند، پوست آسیب دیده را پس از لیزر، جراحی ترمیم می کند هنر زیبایی…

کرم محافظ Avene Cicalfate + Repairing Protective برای نوزادان نیز استفاده می شود، راش پوشک در کودکان، سوختگی، برش، کرم بسیار ضروری در کابینت دارویی هر خانواده است. خانواده.

– این محصول نه تنها به تسکین پوست، ضد سوزش کمک می کند، بلکه مواد موثره ویژه نیز به بهبود پوست کمک می کند، بازسازی پوست را تحریک می کند، زخم ها را التیام می بخشد و جای زخم ها را سریع التیام می بخشد، قرمزی را تنها در چند روز استفاده از بین می برد.

– این محصول پس از مداخلات زیبایی (کمبود لیزر، جراحی زیبایی، رفع موهای زائد و…)، پوست ملتهب، اگزما، ترک خوردگی، بثورات پوشک، پوسته پوسته شدن یا ضایعات پوست را خراش می دهد، مناسب ترین است.

نحوه مصرف کرم سیکالفیت اون

– 1-2 بار در روز صبح / عصر استفاده شود.

– بعد از تمیز کردن و خشک کردن، کرم ترمیم کننده Aven Cicalfate را روی نواحی آسیب دیده پوست بمالید.

– محصول را در جای خشک و خنک و دور از نور مستقیم خورشید نگهداری کنید.

– توجه داشته باشید در حالی که زخم هنوز خیس است از کرم استفاده نکنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *