سلامت پوست و مو

با زخم چه کنیم تا جایش نماند؟

از بین بردن جای زخم

مقدمه
یادآوری هر عاملی که منجر به بریدگی، زخم یا سوختگی شما شده است، به احتمال زیاد خوشایند نیست. اما مشاهده جای زخمی که باقیمانده حتی می تواند ناراحت‌کننده‌تر باشد. همه ما می دانیم که اگر زودتر به داد زخم نرسیم ممکن است جای زخم برای همیشه به یادگار باقی بماند یا شاید رفع جای زخم دشوار شود. در این مقاله به شما می گوییم با زخم چه کنیم تا جایش نماند.
ترمیم زخم فرآیندی پیچیده و پویا برای جایگزینی ساختارهای سلولی و لایه‌های بافتی از بین رفته است. روند بهبود زخم در افراد بالغ را می توان به 3 یا 4 مرحله مجزا تقسیم کرد. برخی به 3 مرحله التهابی، فیبروبلاستیک و بلوغ اشاره کرده اند که به عنوان التهاب، تکثیر و بازسازی نیز مشخص شده است. در مفهوم 4 فاز، فاز هموستاز، مرحله التهابی، مرحله تکثیر و مرحله بازسازی وجود دارد. در رویکرد 3 فازی، فاز هموستاز در فاز التهابی قرار دارد.

انواع زخم

انواع مختلفی از زخم ها وجود دارد، بسته به عواملی مانند منبع زخم و هر گونه مسائل زمینه ای که ممکن است منجر به آن شود. نوع زخم ممکن است نحوه درمان زخم یا سایر عوامل در روند بهبودی را تغییر دهد.

زخم ها معمولاً باز یا بسته هستند. زخم بسته آسیبی است که سطح پوست را نمی شکند اما باعث آسیب به بافت های زیرین می شود. کبودی یک مثال رایج در این مورد است. از سوی دیگر، زخم های باز سطح پوست را می شکنند و همچنین ممکن است به بافت های زیرین آسیب برسانند.

برخی از انواع زخم های باز عبارتند از:

ساییدگی ها: این خراش ها در نتیجه مالش یا خراش دادن پوست بر روی سطح سخت ایجاد می شوند.

پارگی: بریدگی‌های عمیق‌تری هستند که در اثر اجسام تیز مانند چاقو یا لبه‌های تیز ایجاد می‌شوند.

سوراخ‌ها: سوراخ‌های کوچک و در عین حال عمیقی هستند که توسط یک جسم بلند و نوک تیز مانند میخ ایجاد می‌شوند.

سوختگی ها: این سوختگی ها در اثر تماس با شعله باز، منبع گرمای قوی، سرمای شدید، مواد شیمیایی خاص یا الکتریسیته ایجاد می شوند.

خراش: به پاره شدن جزئی یا کامل پوست و بافت اشاره دارد.

زخم های مزمن نیز ممکن است باعث شکستگی در پوست شوند که نیاز به بهبود دارند. اینها شامل زخم بستر، سایر آسیب های فشاری و زخم های مرتبط با دیابت است.

مراحل بهبود زخم

سه نوع اصلی ترمیم زخم عبارتند از: اولیه، ثانویه و سوم.

زخم های جزئی مراحل بهبود زخم را نسبتاً سریع طی می کنند. زخم های شدیدتر مدت زمان بیشتری طول می کشد تا بهبود یابند.

هر گونه علائم عفونت، و همچنین هرگونه آسیب عمده، باید برای تشخیص و درمان کامل به پزشک مراجعه کند. هر کسی که در مورد بهبود زخم خود مطمئن نیست باید با پزشک تماس بگیرد.

عوامل موثر در خوب شدن سریع زخم 

در اینجا پنج عامل وجود دارد که می تواند روند بهبود زخم را تقویت یا مهار کند:

1-تغذیه

تغذیه جزء حیاتی در مدیریت زخم است و تغذیه نامناسب می تواند بیمار را در معرض خطر ایجاد زخم های بیشتر قرار دهد. بر اساس مطالعه ای سوء تغذیه منجر به اختلال در بهبود زخم و افزایش چهار برابری خطر ایجاد زخم فشاری می شود.

در طول فرآیند بهبودی، یک رژیم غذایی متعادل با مصرف کافی مواد مغذی ضروری است. مصرف کالری زیاد موجب می شود بدن از مصرف پروتئین که برای جوان سازی سلول ها ضروری است، اجتناب کند.

در کل، شما باید 1 تا 1.5 گرم پروتئین به ازای هر کیلوگرم وزن بدن را هدف قرار دهید. غذاهایی که سرشار از زینک (روی)، مس و ویتامین های A، B و C هستند نیز می توانند به سرعت بخشیدن به بهبودی کمک کنند. علاوه بر این، هیدراته ماندن برای تقویت رشد سلولی حیاتی است.

2- آب

بدن شما برای انتقال مواد مغذی و خلاص شدن از شر مواد زائد به آب نیاز دارد. روزانه حداقل هشت لیوان 8 اونس آب بنوشید. اگر زخم تخلیه کننده، رژیم غذایی با پروتئین بالا، تب، استفاده از تخت های تزریق شده با هوا یا درمان زخم با فشار منفی دارید، ممکن است به مقدار بیشتری نیاز داشته باشید.

3- بهداشت

حفظ سطح مناسب بهداشت هم برای کسی که پانسمان را عوض می کند و هم بیمار مهم است. هنگام تعویض پانسمان یا بانداژ، حتما دست‌های خود را به‌خوبی بشویید تا از انتشار باکتری به محل زخم جلوگیری کنید، حتی اگر قصد استفاده از دستکش را دارید.

برای شستن صحیح دست ها حتما از آب گرم تا داغ استفاده کنید و صابون را روی کف دست ها، انگشتان، پشت دست و مچ ها به آرامی بمالید. اگر محصول مراقبت از زخم کثیف است یا قبلاً استفاده شده است، از آن استفاده نکنید. محصولات آلوده می توانند زمان بهبود زخم را طولانی تر کنند.

4- سن

سن نقش مهمی در بهبود زخم دارد؛ سن فرد با مدت زمان بهبود زخم رابطه مستقیم دارد. با افزایش سن، لایه پوست نازک می شود و خاصیت ارتجاعی پوست کاهش می یابد و زمان لازم برای بهبودی افزایش می یابد. با گذر عمر کلاژنی که برای بازسازی پوست استفاده می شود نه به اندازه سال های قبل ایجاد می شود و نه قوی است. خوشبختانه، تولید کلاژن عاملی است که می توان آن را تغییر داد یا بهبود بخشید، مصرف مکمل های کلاژن ساز مانند کوکونات کلاژن به این امر کمک می کند.

5- دارو

برخی داروها و درمان‌ها نیز بر بهبود زخم تأثیر می‌گذارند. استروئیدها با بازسازی اپیدرم تداخل کرده و التهاب را سرکوب می کنند. آنها همچنین پاسخ التهابی را مختل می کنند که منجر به کاهش تولید کلاژن و کندی در بهبود می شود.

عوامل ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAID) مانند آسپرین نیز ممکن است با شکست رگزایی در طول بهبود زخم مرتبط باشند. درمان‌هایی مانند شیمی‌درمانی نیز روند بهبودی را مختل می‌کند، زیرا هدف آن از بین بردن سلول‌ها است. تخریب سلول ها زمان بهبودی طولانی تری را به همراه دارد.

6- چاقی

بمارانی که اضافه وزن دارند احتمالاً با تاخیر در بهبود زخم مواجه خواهند شد. بافت چربی (چربی) عروقی ضعیفی دارد و شناخته شده است که تحمل کمتری نسبت به ایسکمی (تامین خون ناکافی) و هیپوکسی (کمبود اکسیژن) دارد. این امر بیمار را در معرض خطر بالای تخریب پوست قرار می دهد.

علاوه بر این، بار کاری قلب در بیماران چاق تحت فشار قرار می گیرد و انبساط قفسه سینه مختل می شود و اکسیژن رسانی بافت را به خطر می اندازد. در نتیجه، سنتز کلاژن با مشکل مواجه می شود و روند بهبود زخم را کند می کند.

بهترین پماد برای از بین بردن جای زخم 

فرد می تواند زخم را با پماد ترمیم کننده بدون نسخه (OTC) درمان کند که همچنین به جلوگیری از عفونت کمک می کند. آنها همچنین می توانند به بهبود سریعتر زخم کمک کنند.

کرم ترمیم کننده سیکالفیت

سیکالفیت اون یک کرم ترمیم کننده پوست با تکنولوژی پیشرفته که از نظر بالینی ثابت شده است که روند بهبودی را تا 2X1 تسریع می کند و یک محیط درمانی بهینه را حفظ می کند.

ترمیم پوست یکی از بخش های کلیدی مراقبت از پوست است. کرم ترمیم کننده سیکالفیت بهترین محصولی است که با آن می توانید ترمیم پوست را انجام دهید. برای اینکه حالت خامه ای دارد می توانید به راحتی از آن استفاده کنید. هیچ شانسی برای فراموش کردن کرم ترمیم کننده پوست وجود ندارد زیرا نقش خاص خود را بر روی پوست دارد. علاوه بر این، نام تجاری محصول نیز مورد توجه قرار گرفته است.

فواید

به ترمیم و بهبود بهینه پوست کمک می کند

سرعت بهبودی تسریع شده است

به کاهش ظاهر جای زخم کمک می کند

بافتی غنی، انسدادی و محافظ در فرمول آب در روغن

قابل استفاده برای بدن، صورت و لب

مناسب برای نوزادان، کودکان، بزرگسالان

آسان برای استفاده و حمل

ترکیبات سیکالفیت اون

سوکرالفات به ترمیم و محافظت از پوست آسیب دیده کمک می کند و ضایعه را از متجاوزان محیطی خارجی جدا می کند.

کمپلکس سولفات مس-روی باعث ایجاد محیطی سالم برای پوست برای بهبودی بهینه می شود

آب چشمه حرارتی آوین پوست را تسکین، لطافت و آرامش می بخشد

نحوه استفاده

دو بار در روز پس از تمیز کردن و خشک کردن پوست روی ناحیه آسیب دیده استفاده شود. از یخ زدن و قرار دادن آن در دمای زیر 32 درجه فارنهایت خودداری کنید.

سخن پایانی

در ترمیم جای زخم عوامل مختلفی مانند تغذیه، سن، بهداشت، داروها و چاقی نقش زیادی در روند بهبودی دارند. برای رشد، سلول‌ها نیاز به تامین مداوم اکسیژن و سایر مواد مغذی دارند و سبک زندگی بیمار نقش مهمی در ایجاد شرایط ایده‌آل برای فعالیت سلولی دارد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *