سلامت پوست و مو

راه های از بین بردن گوشت اضافه زخم

راه های از بین بردن گوش اضافه جای زخم

مقدمه
کلویید یا گوشت اضافه عارضه ثانویه ای است که در اثر زخم پیدا می شود، اگر عده ای از افراد جای زخم هایشان به صورت لک باقی می ماند برخی هم هنگام خوب شدن زخم های بدنشان گوشت اضافی را تجربه می کنند. کلویید ها جز ظاهر نازیبا هیچ ضرر دیگری ندارند اما همین ظاهر ناخوشایند باعث می شود فرد به دنبال راهی برای از بین بردن آنها باشد. در این مقاله از مجله لوماسیس به بررسی راه های از بین بردن گوشت اضافه زخم می پردازیم. تا پایان همراه ما باشید.

کلویید چیست؟

کلویید یا گوشت اضافه نوعی اسکار برجسته است اما برخلاف اسکارهای برجسته دیگر از خود زخم ایجاد کننده آن بزرگ تر است. ماه ها زمان می برد تا کلویید رشد کند. این نوع گوشت اضافه با سایر اسکارهای هیپرتروفیک فرق دارد. گوشت اضافه ناشی از زخم از بین نمی رود بلکه باید یک راه درمان قطعی را بکار بگرفت.

روش درمان برای تمام کلوییدها یکسان نیست. بسته به اندازه و میزان نفوذ آن به پوست و همین طور اینکه در کجای بدن ظاهر شده است درمان متفاوت است. سن و پاسخ به درمان های قبلی کلویید شاخصه دیگری است که در درمان موثر است.

کلوئید در حال رشد ممکن است دردناک باشد و درد معمولا زمانی از بین می رود که رشد کلویید متوقف شود. در شرایط بسیار نادر ممکن است گوشت اضافه دردناک و حساس باقی بماند.

راه های از بین بردن گوشت اضافه زخم

درمان اسکار کلوئید و گوشت اضافه زخم شامل موارد زیر است. ممکن است یک یا ترکیبی از روش های زیر برای شرایط شما بهترین انتخاب باشد. حتی پس از صاف کردن یا برداشتن زائده گوشتی، ممکن است کلوئیدها دوباره رشد کنند، حتی گاهی اوقات بزرگتر از قبل باشند.

مراقبت از زخم

اولین و مهم ترین روش برای از بین بردن کلوییدها پیشگیری از پیدایش آنها هستند. انواع کرم های ترمیم کننده موجود است که به کاهش یا جلوگیری از اسکار زخم کمک می کند. کرم ترمیم کننده سیکالفیت اون بهترین کرم ترمیم کننده در دنیا است که برای بازیابی بافت آسیب دیده و جلوگیری از لک شدن جای زخم مفید می باشد.

کرم کورتیکواستروئید

استفاده از کرم کورتیکواستروئید قوی می تواند به کاهش خارش جای زخم کمک کند. خارش جای زخم در همه افراد روی نمی دهد اما افرادی که آن را تجربه کرده اند آزار دهنده توصیف می کنند.

تزریق کورتیزون

اگر گوشت اضافه اندازه کوچکی دارد، پزشک سعی می کند ضخامت آن را توسط تزریق کورتیزون یا سایر استروئیدها کاهش دهد. تزریق این داروها ماهی یکبار انجام می شود. در اکثر مواقع شش ماه زمان نیاز است تا کاملا برجستگی زخم هم سطح پوست شود. اما بد نیست از عوارض جانبی احتمالی تزریق کورتیکواستروئید بیشتر بدانید؛ عوارض عبارتند از: نازک شدن پوست، پیدایش رگ های عنکبوتی و تغییر دائمی رنگ پوست.

منجمد کردن جای زخم

انجماد روش دیگری برای از بین گوشت های اضافه در اثر زخم است. این عمل با نیتروژن مایع (کرایوتراپی) انجام می شود که به کاهش یا حذف دائمی کلویید ها منجر می شود. ممکن است نیاز به منجمد ساختن های مکرر باشد. عوارض جانبی احتمالی کرایوتراپی تاول، درد و از دست دادن رنگ پوست (هیپوپیگمانتاسیون) است.

کرم سیکالفیت اون برای گوشت اضافه

لیزر درمانی

لیزر معمولا برای رفع گوشت های اضافه بزرگتر بکار می رود. لیزر علاوه بر محو شدن کلوئیدها در کم کردن خارش کلویید ها نیز مفید است. لیزر درمانی در چندین جلسه با فاصله بین 4 تا 8 هفته انجام می شود.

در برخی مواد ممکن است پزشک ترکیب لیزر درمانی با تزریق کورتیزون را توصیه کند. عوارض جانبی احتمالی که در افراد با پوست تیره‌تر شایع‌تر است، عبارتند از هیپوپیگمانتاسیون یا هیپرپیگمانتاسیون، ایجاد تاول و پوسته پوسته شدن.

پرتو درمانی

اشعه ایکس با درجات می تواند به کوچک شدن یا به حداقل رساندن بافت اسکار کمک کند. ممکن است برای از بین بردن دائمی گوشت اضافه زخم نیاز به جلسات مکرر پرتو درمانی باشد. عوارض جانبی احتمالی پرتودرمانی عوارض پوستی و در طولانی مدت سرطان است.

عمل جراحی

عمل جراحی به عنوان آخرین راه و زمانی که کلویید به روش های دیگر پاسخ نداد، توصیه می شود. پزشک ممکن است جراحی را در ترکیب با روش های دیگر توصیه کند. جراحی به تنهایی 45 تا 100 درصد عود دارد.

چه زمان به پزشک مراجعه کنیم؟

اگر تغییر در پوست خود متوجه شدید که نشان دهنده کلویید است یا مدت زیادی است با کلویید دست و پنجه نرم می کنید بهتر است به پزشک مراجعه کنید. همچنین اگر سابقه خانوادگی کلویید را دارید بهتر است نسبت به زخم های خود اهمیت دهید. همچنین اگر تمایل به خالکوبی یا پیرسینگ دارید بهتر است ابتدا با پزشک مشورت کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *